SAFE rapporterar – September 2013

Den kanske bästa säsongen i Superseriens historia har nu avslutats med fotbollsfesten på Tele2 Arena.

Sportsligt med fem lag som slogs in i det sista om slutspelsplatserna och en avslutande final mellan lag tre och fyra i grundserien. 

Medialt genom gemensamma presskonferenser, webb-sändningar av de flesta matcherna, direktsändning i TV av finalen och många artiklar i lokalpress runt om i landet. Dessutom, inte att förglömma, den härliga satsning som SFN-gänget gjorde under året!

Publikt då genomsnittet i grundserien ökade till över 500 per match och vi äntligen kan börja utmana andra större idrotter i Sverige. 

Ekonomiskt när förutom att publikintäkter ökar, även sponsorer börjar inse att det finns ett värde i att förknippas med svensk-amerikansk fotboll. 

Samarbete fungerar. Sedan SS-klubbarna drog igång det gemensamma förbättringsarbetet av produkten Superserien år 2010, senare organiserat i den ideella föreningen SAFE, har vi fotbollsälskare äntligen fått det verktyg som behövs för att systematiskt vidareutveckla sporten. 

Nästa steg är nu att klubbarna och SAFE tar över ett antal kommersiella rättigheter från SAFF och tillsammans bygger upp en organisation som kan bidra till ökad spridning av och ökade intäkter till svensk-amerikansk elitfotboll.

På det senaste styrelsemötet, den 14/9 i Malmö där också Limhamn Griffins var med, så presenterades den utredning som FS och SAFE har genomfört tillsammans om framtida ansvarsfördelning mellan parterna. Fortsättning följer!

Vi har en unik möjlighet att få fotbollen att växa de närmaste åren inför VM i Sverige 2015. Spjutspetsen i detta viktiga arbete är elitklubbarna och alla de engagerade spelare och ledare som gjorde Superserien 2013 till en sådan fest!

Vi hörs & ses! 

Per Malmquist

Ordförande i SAFE

Ps. alla protokoll från SAFE´s styrelsemöten finns arkiverade på denna sida Ds.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s